top of page
Search
  • Writer's pictureSHE Music

Juicy og hypnotisk - Beautiful Musikkvideo

Fargerik og kitsch videodrøm - levende billedkunst og synestesi dynket i retro-romantikk.


Bergenske Sheila Simmenes slapp nylig singelen"Beautiful" - og følger opp med et kunstnerisk samarbeid med billedkunstner Vilde Eskedal og videoskaper Mira Wickman.

Fant hverandre på Instagram Artisten kom i kontakt med Vilde via instagram-kontoen hennes som er full av både billedkunst og videosnutter av maling, olje og kjemiske reaksjoner som flyter sammen og danner mønstre. Kunstneren har synestesi - en tilstand hvor sansene blandes, som i Vildes tilfelle resulterer i at hun har en visuell opplevelse av lyd og lukt.

"Noen ganger lager jeg kaffe bare så jeg kan kose meg med fargene den gir meg" - Vilde Eskedal

Videoen består av en maleperformance som visualiserer kunstnerens opplevelse av Sheila's musikk, ved bruk av maling og kjemiske reaksjoner samt lo-fi sekvenser med artisten og prosjisert video.


Juicy og hypnotisk Sluttresultatet er klippet og editert av Mira Wickman, som også står bak musikkvideoer for nordiske artister som Fieh, Kristian Kristensen, Skaar, Hanne Mjøen og Samsaya.

Resultatet er en juicy, fargerik og hypnotisk video med nikk til NRK's 70-talls estetikk og en skamløs kitsch feel.

📷


Foto: Mariann Vik/2minutter // Edit: SHE Music


Nordisk soul og eklektisk pop Bergenske Sheila Simmenes slapp singelen "Beautiful" 27. september - en saftig mix av perkussiv lek, myke vokallinjer og suggerende driv. Låtskriveren har bodd de siste 10 årene i Kristiansand, og beveger seg i krysningen mellom nordisk soul, brasiliansk jazz og eklektisk pop.


"Beautiful er en låt som har ligget lenge i bakhodet, og det er godt å se den ta form. Når du har en idé som dunker lenge i hjerteroten - så er det befriende å slippe den løs" - Sheila Simmenes

Den bergenske låtskriveren har bodd de siste 10 årene i Kristiansand, og skriver musikk både for andre artister og egne prosjekter. Utgivelser de siste årene inkluderer singler for LaurenSatin JacketsKjært BarnSam & Sky og Jørgen Dahl Moe++

Fra bergensk brostein til brasilianske bølger beveger hun seg i krysningen mellom nordisk soul, brasiliansk jazz og eklektisk pop.

«Frisk og fengende ny låt fra en av de nye stemmene på Sørlandet. Sheila Simmenes overrasker med en låt kledd i en spennende ny drakt. Pop og folkemusikk i skjønn forening» - Askil Holm

Tore Bråthen krydrer låten med flygelhorn og produsent Bjørn Ole Rasch utsmykker refrengene med deilige analoge synth-føringer. Andre medvirkende på låten er Fredrik Sahlander/bass (SAHDualistic), Jørn Rud/perk (RumbeoMorango), Eirik Ask/keys (CuliarDrongo), Per Olav Kobberstad/8-strengs gitar, Kristin Dahl/vocals, Veronica Andersen/vocals (Vero Noah), Roald Råsberg/tech, Jaran Gustavson/tech, Nils Wingerei/mix & Morgan Nicolaysen/master.


21 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page